• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

FORNO DAMM barbeque haard

De FORNO Damm is een stoere barbecue haard waar u eenvoudig een heerlijke en gezonde maaltijd op kunt bereiden.

€1.599,95 Incl. btw

Levertijd: Op werkdagen voor 11.30 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Dit product wordt gratis verzonden!

Meer informatie over dit product

De FORNO Damm is een stoere barbecue haard waar u eenvoudig een heerlijke en gezonde maaltijd op kunt bereiden.

Design: De FORNO barbecue Damm is prachtig vormgegeven en is een bijzondere beleving om samen met u gasten een sfeervolle manier van koken te beleven. Of u nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse biefstuk grilt of een visgerecht gaat bereiden, met de FORNO ontdekt u een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken.

Eenvoudig in gebruik: De Damm heeft een grote braadplaat die u gebruikt als een teppanyaki of plancha. De braadplaat heeft verschillende kooktemperaturen. Het midden van de braadplaat is warmer dan de buitenkanten zodat koken nog eenvoudiger is en u alle ingrediënten samen kunt serveren.

Vervaardigd uit duurzaam cortenstaal! De FORNO dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Tegelijk geeft de kleur uw Forno ook een eigenzinnig karakter.

Eenvoudig schoon te maken. In tegenstelling tot andere buitenkooktoestellen is de FORNO zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Met een spatel kunt u de bakplaat eenvoudig reinigen. De bakplaat is rondom voorzien van een sleuf met een overloop naar de haard. Zo schuif u overtollige olie en etensresten zo in het vuur. Daarna is het even afnemen met een vochtige doek en de FORNO is weer klaar voor gebruik.

Maak van u barbecue haard een complete buitenkeuken! De (optionele) houten en rvs uitbreidingen kunt u eenvoudig aan de haard hangen. Zo heeft u in een handomdraai meer ruimte voor u pannen en kunt u het eten klaar maken op de RVS plank!

Specificaties van de FORNO Damm:

  • Afmeting: LxBxH: 700x900x2000mm.
  • Gewicht: 130 KG.
  • Materiaal: Onbehandeld cortenstaal type A.
  • Materiaal dikte: 3-10mm.
  • Bakplaat uitgevoerd in 10mm. Carbon-Staal.

Eigenschappen van de FORNO Damm barbecue:

  • Wordt geleverd inclusief rookkanaal en regenkap.
  • De overloop van de bakplaat kunt u eenvoudig afdichten met de meegeleverde dop.
  • 5 jaar garantie.

Voordelen van de FORNO vuurschaal barbecue:

  • Uniek design.
  • Te gebruiken als barbecue en haard.
  • Gemaakt van duurzaam cortenstaal: De FORNO kan het hele jaar door buiten blijven staan!
  • Ook uitermate geschikt voor horeca-doeleinden.
  • Uit te breiden met een houten en RVS uitbreiding!

Roestproces: De haard wordt vrijwel altijd ongeroest bij u afgeleverd. Het natuurlijke oxidatieproces duurt ca. 4-6 maanden. Zo is de haard eerst staalkleurig en zal het door de weersomstandigheden en de luchtvochtigheid gaan roesten (hier hoeft u verder niets aan te doen). Wilt u dit natuurlijke proces een handje helpen? Dan is af en toe sprayen met Rust Accelerator het enige dat u hoeft te doen. De haard zal dan binnen één week tot een maand al mooi verroest zijn!

Gebruiksaanwijzing FORNO®

In gebruik name van de FORNO®

Bij het éérste gebruik is het heel belangrijk dat je begint met een klein vuurtje en na 25 minuten het vuur verder op gaat stoken. De Zware bakplaat zal aan de onderzijde heter worden dan aan de bovenzijde. Door dit temperatuurverschil zal de plaat iets trekken. Na het eerste gebruik heeft de bakplaat zich ‘gezet’ en is deze procedure niet meer nodig. De FORNO® kookunit zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ makkelijker gaan en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Onderhoud, schoonmaken en plaatsen

Het schoonmaken van de FORNO® is eigenlijk niet nodig. De bakolie en etensresten kunnen na gebruik met een spatel in het vuur geschoven worden. Men kan eventueel de bakplaat voor gebruik nog even met een vochtige doek schoonmaken. De FORNO® kan tegen weer en wind en heeft verder geen onderhoud nodig.

Temperatuur

Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat van de FORNO® een kooktemperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kan men beginnen met de bakplaat in te oliën en doseer wat meer olie waar je gaat bakken. Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager zodat men kan wisselen met braden en warmhouden.

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!